Peppermint

„Пеперминт“ е македонска рок-група оформена во 1999 година во Скопје од Горан Трифуновски.  Досега имаат издадено неколку албуми: „Некако така“, „Ама ако“, „МТВ Анплагд“, „Пеперминт 2016“, авторска музика. Вистински хит станал нивниот сингл „Девојката со точакот“ во комбинација со оригиналниот спот. „Пеперминт“ настапувале на многу настани и свирки, вклучувајќи и концерт на МТВ.