новости

И „Горска“ сака улици полни со музика и публика

Со првиот ден на летото почна и првото издание на Skopje Street Music Festival, кое нуди музичко освежување  на седум

„Kabadayas“ и нивниот џез за отворање на Skopje Street Music Festival

Првото издание на Skopje Street Music Festival ќе го отворат членовите на џез-формацијата „Kabadayas“, трио од музичари со големо професионално

Аплаузот е признание за „Монистра“ и за народното музичко творештво

Колку и да ни се убави концертите и прошетките надвор од нашите граници, секогаш е најубаво чувството кога сме на

Уметност под отворено небо на Skopje Street Music Festival 2018 (ВИДЕО)

Прилог на 1TV.mk  како најава на случувањата во рамки на Skopje Street Music Festival. Целосната содржина на прилогот може да

Летка Димовска – Полизова: Едвај чекаме и дома да го чујат нашето творештво

За женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ сите сме чуле затоа што се светски шампиони, но не сите сме го

Дуња Иванова: Пиjано на отворено е предизвик за изведувачите

Нашата позната пијанистка д-р Дуња Иванова на Skopje Street Music Festival ќе настапи на 23.06.2018 (сабота) во градски парк. На

Квалитетна музика достапна за сите

Скопје. Улица. Музика- трите зборови кои во себе ја содржат суштината на тоа што ќе се случува од 21-ви до

Познати музичари кои почнале на улица

Многу славни музичари и актери кои настапуваат пред публика од илјадници луѓе, некогаш почнале како улични музичари. Тој дел од

Музиката е лековита

Бучава, мотори, возила, градежни активности, хеликоптери, бор-машини, брусилки, косилки и ред други непријатни звуци се дел од нашето урбано секојдневие,

Музиката не сака да биде затворена во sидови

Уличната уметност постои со векови и има сложена историја. Со промената на општествените прилики низ светот се развиени најразлични жанрови